Inapoi la toate articolele

Testimoniale. Ce spun absolvenţii despre Java Bootcamp?

Pasiunea pentru informatică, o gândire logică şi analitică, dar şi multă motivaţie şi perseverenţă – aşa se pot rezuma în doar câteva cuvinte calităţile de care are nevoie un student pentru a absolvi cu succes boot camp-ul oferit de Jademy.

Pentru a vă convinge şi pe voi de eficienţa cursului intersiv de Java, am cerut părerea unora dintre  absolvenţii boot camp-ului. De la ei am aflat, first hand, de ce au ales să se îndrepte spre o carieră în domeniul IT, dar mai ales cât de util a fost cursul urmat alături de instructorii noştri pentru atingerea obiectivelor profesionale.

Adrian Zburătură se recomandă ca un pasionat al calculatorului aproape de când se ştie, însă recunoaşte că a decis să-şi transforme pasiunea pentru programare într-o profesie când şi-a dat seama că piaţa de profil din România a devenit extrem de ofertantă. Ce spune însă Adrian despre cursul intensiv de Java pe care a ales să-l urmeze la Jademy? „Procesul de învăţare nu este uşor, dar nici nu este foarte greu. Trebuie să ai ambiţie şi să fii motivat. Programarea se învaţă petrecând cel puţin câteva ore în faţa calculatorului în fiecare zi. Dar dacă eşti foarte pasionat şi ai pe cineva care să te îndrume, o să fie destul de uşor”. Pasiunea l-a ajutat pe Adrian să parcurgă cu succes cursul de programare, însă tot el ne-a spus şi secretul care l-a ajutat să obţină şi primul job în domeniu, după absolvire: „Atunci când te prezinţi la interviuri este bine să fii relaxat, să fii comunicativ şi să fii stăpân pe tine. Dar cel mai mult contează atitudinea, să arăţi că vrei. La interviuri am avut prestări mai bune şi prestări mai slabe. Important este să nu te demoralizezi dacă nu obţii din prima postul dorit; cu siguranţă o să existe oportunităţi viitoare. Trebuie să fii persistent”. Cam aşa a ales Adrian Zburătură să-i încurajeze pe viitorii programatori, fără a uita să le reamintească şi faptul că pentru un web develeoper bun învăţarea nu se opreşte niciodată.

0d7b95c-e1468333158501

După ce a trecut prin boot camp, Alexandru Nicolai se poate mândri astăzi cu badge-ul lui de programator la IBM. I-au trebuit doar şapte luni să afle tainele limbajului Java, iar acum dezvoltă şi întreţine o aplicaţie bancară. Şi-a dorit să devină IT-ist motivat de a avea „o meserie aplicată care să te facă util, dorit, de folos. Cum totul în jurul nostru se întâmplă cu ajutorul unui computer, alegerea unei cariere în IT cred că este o alegere logică”. La cursul de Java spune că l-a ajutat mult prezenţa instructorului, dar şi atenţia, ambiţia şi încrederea în sine de care a dat dovadă. Ce crede totuşi Alex că i-ar fi de folos unui viitor student Jademy? „Atenţia la detalii şi plăcerea de a fi provocat să găsească soluţii”. Absolventul nostru atrage atenţia că după terminarea studiilor, vor urma interviuri foarte tehnice pentru a intra în branşă, însă „dacă stăpâneşti bine noţiunile învăţate în timpul cursului, eşti ca şi angajat ca Junior Java Developer”. Pentru a păstra un job în IT sau pentru a urca pe scara ierarhică a meseriei, Alexandru Nicolai crede că este nevoie de multă perseverenţă, iar beneficiile vor veni de la sine.

AAEAAQAAAAAAAAOAAAAAJDBmZTZjMGNiLTRkZDMtNGFiMi04NjljLTBkMjI3YWZjMDdiYQ-e1468332785509

Indiferent cu oricâţi programatori ai sta de vorbă, mereu va ieşi la iveală o trăsătură comună, dar şi foarte utilă: dorinţa de a face faţă mereu unor noi provocări. Sergiu Panaitescu nu face excepţie. Spune despre el că îi plac provocările şi asta l-a făcut să găsească partea frumoasă în învăţarea unui limbaj de programare de la zero, chiar dacă activitatea nu-i mereu floare la ureche. „Câteodată este bine ca lucrurile să fie grele pentru că şi rezultatele vor fi pe măsură”, crede Sergiu. Pasiunea pentru domeniu şi dorinţa de a învăţa întotdeauna ceva nou ar trebui să fie însoţite mereu de multă determinare, mai spune Sergiu. El se numără printre cei care au reuşit rapid să obţină un loc de muncă având atestatul Jademy.

Am fost primit peste tot foarte bine şi angajatorii au fost uimiţi de cantitatea de cunoştinţe pe care am acumulat-o într-un timp scurt. De multe ori mi s-a spus, în ceea ce priveşte Java, că nivelul de cunoştinţe este similar sau chiar mai avansat decât al studenţilor de specialitate. Ideea că ai făcut un curs intensiv atrage foarte mult şi îţi sunt deschise multe uşi”.

Sergiu Panaitescu lucrează acum cot la cot alături de specialişti în domeniul IT şi se mândreşte cu faptul că la boot camp-ul Jademy a învăţat tot ce avea nevoie pentru a nu se simţi niciodată în dezavantaj faţă de colegii săi de serviciu mai experimentaţi. „Am rămas uimit cât de multe cunoştinţe dobândite la curs am aplicat la locul de muncă şi am constatat cât de bine a fost pus accentul exact pe cunoştinţele de care ai nevoie în activitatea de zi cu zi”, aşa sintetizează Sergiu cel mai bine esenţa a ceea ce se învaţă în Java boot camp. Pe viitorii studenţi, Sergiu îi sfătuieşte „s-şi dorească suficient de mult, să muncească pentru asta şi bineînţeles să meargă pe mâna Jademy, pentru că într-adevăr li se oferă toate condiţiile să ajungă acolo unde doresc”.

AAEAAQAAAAAAAAL-AAAAJDUwYjYyYTJlLWRjYzctNDZjYi1iNmY2LThjNmRjZmVhYzZhMg

Ovidiu Semeniuc este Java analyst programmer în cadrul unei companii ce dezvoltă software în domeniul comunicaţiilor. A absolvit Universitatea Politehnică, iar pasiunea l-a adus, în 2015, la boot camp-ul Jademy, unde a învăţat tot ce trebuia să ştie despre limbajul Java, dar şi despre alte ustensile web ca JavaScript, HTML, CSS, Tomcat, XML şi MySQL. Ovidiu este o dovadă elocventă a faptului că un programator cu ambiţie nu se opreşte din explorat. A început ca Junior Java Developer imediat după terminarea cursului intensiv, iar nouă luni mai târziu evolua profesional pe o poziţie superioară.

Acestea sunt, desigur, doar o parte din experienţele de succes ale absolvenţilor Java Boot Camp-ului Jademy. Statisticile noastre dau însă şi mai multe motive de optimism: 80% dintre absolvenţii cursului intensiv de programare obţin locuri de muncă în domeniul IT încă din prima lună după terminarea studiilor. Nici restul de 20% nu trece neobservat. După absolvire, Jademy se ocupă de consiliere profesională şi de recomandări, astfel că orice absolvent are şansa reală de a-şi găsi un job pe măsura pregătirii sale în maximum trei luni după ce a obţinut atestatul profesional.