Inapoi la toate articolele

Testimonial Ovidiu Enescu – Junior JavaScript Developer la Cloud Research Studio

original-ovidiu_enescu

 • Care era ocupația ta înainte de a te înscrie la curs?

Am fost reprezentant de vânzări pe piața farmaceutică, domeniu foarte diferit de programare. La un moment dat mi-am dat seama că mi-ar plăcea să fac altceva, așa am început să învăț programare.

 • Cum ai aflat de Jademy si ce te-a determinat să te înscrii la Java Coding Bootcamp?

De pe internet. Dorința de a face ceva ce îmi place cu adevarat.

 • Cum a fost la curs? Ce provocări ai avut? Cum ți s-a părut metoda de studiu ( grea/usoara/etc)?

Cursul a fost foarte interesant și clar structurat. Mi s-a părut extrem de bine că a fost un curs cu normă întreagă. Faptul ca ești prezent și ancorat zilnic în ceea ce înseamnă programare, e de un real ajutor în a înțelege și în a te ajuta să te concentrezi pe informația asimilată. Nu aș putea caracteriza prin ușor sau greu, ci mai degrabă frumos și interesant. Într-adevăr foarte multe informatii pe minut J, dar care vin cumva ca piesele dintr-un puzzle: luate individual nu spun mereu ceva, dar împreună îți oferă o imagine de ansamblu.

 • Ce ți-a plăcut? Ce nu ți-a plăcut?

Mi-a placut tot: program, instructori, programa si Java.

 • Ai avut colegi și mai slabi, dar și mai avansați decât tine. S-a simțit diferența între voi?

Am preferat sa nu mă concentrez pe acest aspect, cu toate că astfel de diferențe apar, pentru mine personal  a fost mai important ca la sfârșitul fiecarei zile să fiu mai bun decât în ziua precedentă. Unele zile semănau cu un sprint, altele cu un maraton. Știam că e important să ‘alerg’ în continuare.

 • Ce ai făcut după terminarea cursului?

Am continuat sa învăț (și încă o fac). Și în același timp am început să aplic la joburi.

 • Lucrezi acum? Dacă da, care a fost procesul de căutare al job-ului?

Acum lucrez, de aproximativ 3 luni. Din fericire, procesul de căutare a fost inlesnit de Jademy, prin intermediul caruia am ajuns la firma la care lucrez acum .

 • Cum a fost experiența interviurilor, a testelor? Ai fost nesigur pe tine știind că nu ai experiență în domeniu?

De fiecare dată m-am simțit ca la examen. Probabil că o doză de nesiguranță există, în primul rand pentru că interviurile pe zona asta sunt foarte diferite față de cele prin care am trecut. Există o parte de cunoaștere,  și o parte cât se poate de tehnică si lipsită de ‘romantism’ care a fost nouă pentru mine J. Dar am fost foarte plăcut surprins să văd că deși nu aveam experiența propriu zisă în acest domeniu, am prezentat interes.

 • Care este feedback-ul primit de la interviuri?

Feedback-ul a fost ok. Mi-a placut sinceritatea și abordarea recrutorilor. Din păcate, pentru foarte multe posturi se caută persoane care au deja cel puțin 6 luni experiență concretă, în unele chiar mai mult.

 • Ai mai trece prin experiența cursului?

Absolut! Așa cum am spus, a fost foarte interesant și educativ. Ai oportunitatea de a invăța între oameni cu același interes ca și tine, de a primi răspunsuri rapid, și de a învăța structurat.

 • Ce ai face diferit?

Aș începe să învăț programare de la o vârstă mai frageda.

 • Ce sfaturi ai pentru viitorii cursanți?

Nu o face pentru că trebuie, fa-o pentru că îți place. Învață, caută, întreabă. Caută logica din programare, nu trebuie memorată, trebuie înteleasă. Lucrează cât mai mult, la curs,  dar și în afara acestuia. Încearcă să faci proiecte mici, learn by doing. Vor fi momente în care o să pară foarte dificil; nu te da bătut, amintește-ți de ce ai început să înveți. Și cel mai important: Have fun!