Inapoi la toate articolele

[UPDATE] A promovat examenul OCA (Oracle Certified Associate) cu 92%. Mai intai insa a renunţat la catedră pentru departamentul de IT.

[UPDATE]

Diana ne bucura in continuare. Dupa realizarea testimonialului de mai jos, a sustinut examenul pentru obtinerea certificarii Oracle Certified Associate. Certificarea OCA este recunoscuta la nivel international, iar obtinerea acesteia reprezinta o provocare chiar si pentru cei mai experimentati programatori.

Diana a promovat examenul cu un rezultat extraordinar: 92% (!). Ne bucuram mult pentru ea si ii uram mult succes in continuare. Suntem convinsi ca va face performanta in continuare, acesta fiind abia inceputul.

Jademy deconteaza studentilor sai cheltuielile obtinerii certificarii OCA, daca acestia obtin un scor minim de trecere (65%).

 

După ce opt ani a predat engleza, Diana Maftei a decis într-o zi că a venit timpul să se desprindă de ramura filologică şi să încerce mai mult. A ales programarea deşi recunoaşte că ştiinţele exacte n-au fost niciodată punctul ei forte. Ne-a ales pe noi s-o învăţăm „cum se face“.  În continuare ne explică ea ce şi cum. Nouă povestea ei ni s-a părut inspiraţională şi de aceea am ales s-o împărtăşim cu voi. Nu se ştie niciodată cine s-ar putea regăsi în pantofii absolventei noastre!

Diana povesteşte că orientarea către IT a venit „dintr-o curiozitate, după ce am încercat online nişte cursuri gratuite de filosofie, psihologie, printre care erau şi unele de programming. Le-am încercat, mi s-au părut interesante, am văzut că mă pricep şi am zis să încerc şi ceva mai serios.“

Primii paşi cu Jademy în universul Java

„Mi-a plăcut cursul pentru că are o structură bine organizată şi că este clar de la început de unde începi şi unde vei termina. Înainte, ce găseam eu online era foarte haotic... era un pic de materie de aici, un pic de materie de acolo. Aici mi-a plăcut că am ştiut de la început ce o să facem şi că o să ies cu ceva de acolo la sfârşit“, mărturiseşte Diana.

Cea mai mare provocare a fost...

Timpul. Absolventa noastră recunoaşte că lipsa timpului pentru a studia cât mai mult i-a dat cele mai mari bătăi de cap.

„Mi-am dorit să învăţ foarte multe şi din cărţi, dar nu aveam suficient timp. Mie mereu mi se pare că ziua nu are destule ore. Este multă materie şi dacă vrei să fii bun şi să asimilezi cât mai multă informaţie trebuie să dedici foarte mult timp, iar asta, pentru mine a fost cel mai dificil: să găsesc timp“.

Şi totuşi...

„Ce m-a ajutat a fost, pe lângă lucrul la curs, să caut şi să găsesc tutoriale video pentru acasă, să mai văd aceeaşi materie expusă şi în alt mod“, ne-a mai dezvăluit Diana Maftei.

Începutul unei noi cariere

După ce a absolvit cursurile Jademy, Diana şi-a găsit repede un loc de muncă unde are şansa de a pune în practică noţiunile pentru care şi-a tocit coatele învăţând.

„Prin intermediul Jademy mi-am găsit jobul. Am fost recomandată, iar actualii angajatori m-au plăcut. Sunt foarte încântată de ceea ce fac. Între timp am urmat şi un training pe noi frame-work-uri. M-a ajutat mult ce am învăţat la curs fiindcă aceea a fost coloana vertebrală. Acolo am prins bazele pentru a putea porni apoi cu frame-work-uri şi alte chestiuni auxiliare“.

Poţi scoate fata de la catedră, dar nu-i poţi scoate pedagogia din cap

O parafrazare ce pare s-o definească perfect pe Diana când ne răspunde ce şi-ar fi dorit ea să fie diferit la cursul urmat la Jademy. Vă vine să credeţi sau nu, ne-a spus sincer că şi-ar fi dorit mai multe teme!

„M-ar fi ajutat mai mult să fie mai multe teme, mai multe deadline-uri şi mai concise, fiindcă şi eu şi ceilalţi colegi am fost suprinşi la mijlocul cursului de rezultatele examenului parţial. A fost multă materie şi consider că dacă ni s-ar fi dat mai multe teme, deadline-uri sau nişte quiz-uri mai dese, ne-am fi putut evalua din timp mai bine şi am fi ştiut mai clar unde avem neajunsuri“.

Mulţumim, Diana, am notat! Ca de fiecare dată, culegem observaţii preţioase de la absolveţii noştri. Am vrut să aflăm şi ce sfat le-ar da Diana celor care nu sunt încă siguri dacă programarea este şi pentru ei , deşi i-ar tenta o reconversie profesională către zona de IT.

„Le-aş spune să se gândească bine mai întâi dacă asta este ceea ce îşi doresc şi dacă răspunsul este afirmativ să aibă încredere în ei. Venind de la cineva ca mine, care toată viaţa a făcut altceva, ar trebui să creadă că este posibil. Să nu creadă că e ceva ce nu poate fi realizat şi să se lase descurajaţi. Trebuie să depună efort şi nu amâne etapele de învăţat. Doar aşa vor reuşi ce şi-au propus”, a fost mesajul Dianei pentru cei care se pregătesc să ia primul contact cu programarea.