Inapoi la toate articolele

Tendințe de recrutare în 2016

Fie că îți redactezi CV-ul, îți completezi profilul pe un site de joburi, sau aplici pentru un post într-o companie, există un gând pe care îl ai constant:

Cum va percepe recrutorul datele pe care le prezinți?

Însă dacă știi dinainte ce își dorește o companie atunci când caută angajați noi, misiunea ta de a-ți găsi un post devine cu mult mai putin tensionantă.

O metodă prin care devii un candidat atractiv este să îți aliniezi profilul la ultimele cerințe din domeniul recrutării.

 

Tendințele generale în 2016

Flexibilitate

În vreme ce angajamentele pe termen lung continuă să fie preferate de majoritatea companiilor, este posibil să asistăm la o creștere a numărului de contracte pe termen determinat.

Este vorba cu precădere de situațiile în care firmele își doresc membri noi în proiecte cu dată fixă de finalizare, sau angajați pe termen scurt, cu perspective de extindere pe termen nedeterminat.

În calitate de candidat, este bine să fii flexibil și deschis atât la oferte pe perioadă determinată, cât și la contracte permanente.

De asemenea, tot mai multe companii românești primesc cereri de negociere a unui program flexibil de muncă din partea angajaților. Prin urmare, este posibil ca la următorul interviu să îți fie inclus acest beneficiu în oferta de angajare.  

Adaptabilitate

Datorită evoluției din ce în ce mai rapide a tehnologiilor pe care le folosesc, companiile vor fi atente în anul ce urmează la un alt aspect crucial: capacitatea candidaților de a se adapta la schimbare.

Specialiștii în recrutare de la Hays susțin că acest lucru poate influența chiar și modul în care se vor desfășura interviurile în viitor: să nu fii surprins dacă, în locul întrebărilor referitoare la competențele pe care le ai, ți se va testa capacitatea de a te adapta schimbărilor.  

Referințe interne

Se schimbă ușor și „portița” de intrare în companii: deși rețelele sociale profesionale (precum LinkedIn) rămân în topul resurselor folosite de recruteri, recomandările făcute de angajanții deja existenți câștigă din ce în ce mai mult teren.

Așadar, pregătește-te să vezi o tranziție a accentului de pe CV, ca sursă credibilă de angajare, pe referințele interne pe care recruterii le pot primi din interiorul companiei.    

Vești bune pentru programatori!

Se caută specialiști STIM

Schimbările din ce în ce mai ample și mai rapide în planul tehnologiei au devenit deja o normalitate. Companiile care sunt interesate să își păstreze sau chiar să își îmbunătățească poziția pe piață vor apela din ce în ce mai mult în 2016 la specialiști din domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii.  

Aplicațiile mobile sunt în centrul atenției

Confortul digital al clienților este o preocupare din ce în ce mai pregnantă a oricărei firme. Așa se face că multe dintre acestea investesc în a dezvolta aplicații mobile, care să sporească ușurința cu care clienții lor le achiziționează produsele, dau share paginii lor pe rețele sociale sau oferă feedback.

Ca urmare, cererea pentru developeri de aplicații mobile, dar și specialiști în user experience/user interface (UX/UI) va inregistra o creștere în anul ce urmează.    

Tendințe specifice domeniului IT

Așa cum am menționat anterior, se înregistreză o tranziție a atenției recruterilor de pe compențele candidaților, spre capacitatea fiecărui aplicant de a se adapta schimbărilor aduse de evoluțiiile tehnologiei.

Și cum mobilitatea a devenit un aspect crucial al vieții noastre de zi cu zi, există o presiune din ce în ce mai mare asupra developerilor de aplicații mobile să țină cont de designul utilizator.

O bună optimizare a funcțiilor, care să asigure confortul maxim al utilizatorilor, este considerat factorul cheie pentru ca o aplicație să aibă succes pe termen lung și să fie adoptată în masă.

Analizarea datelor a fost un alt subiect important în 2015. Firmele continuă să acorde o importanță sporită tehnologiilor Big Data și Cloud computing și în 2016, pentru a descoperi noi tendințe în datele analizate și a-și adapta strategiile de business.

În același timp, securitatea acestor date și recuperarea lor rapidă în cazul unui atac cibernetic este o preocupare a organizațiilor de toate mărimile. Așadar, vom asista la o crește a cererii pentru experți în firewall și securitate cibernetică.

Nu în ultimul rând, luând în considerare cazurile din ce în ce mai frecvente în care diferite siteuri sau aplicații au înregistrat un succes mult mai mare decât cel preconizat, serviciile experților în scalabilitate vor fi din ce în ce mai căutate.