Inapoi la toate articolele

Industry 4.0. Ce este a Patra Revoluţie Industrială şi cum ne afectează?

Cum definim a Patra Revoluţie Industrială?

Trăim într-o perioadă încărcată de schimbări.

Unii îi spun „a patra revoluţie industrială“, în timp ce alţii o numesc pur şi simplu „industria 4.0“. Indiferent de terminologie, asistăm la o combinaţie a sistemelor cyber-fizice (CPS), Internetul Lucrurilor şi Internetul Sistemelor. 

Revoluţiile industriale precedente i-au ajutat pe oameni să renunţe la dependenţa de exploatarea animalelor, au făcut posibilă producţia în masă şi au adus facilităţi digitale pentru miliarde de persoane. 

Această a patra revoluţie industrială este cumva fundamental diferită de predecesoarele sale. Ar fi imposibil s-o definim fără să folosim termenii de „sisteme cyber-fizice“ sau „computerizare în cloud“.  

Este o revoluţie a reţelelor, platformelor, oamenilor şi tehnologiei digitale. 

Potrivit profesorului universitare Klaus Schwab, fondatorul şi directorul executiv al Forumului Economic Mondial, acest fenomen „estompează limitele dintre sferele fizică, digitală şi biologică“. 

Conductorii schimbării: Cum te va afecta asta?

Schimbările perturbatoare ale modelelor de business vor avea un impact profund asupra peisajului pieţei muncii în anii care vor veni.

Ritmul rapid al schimbării se va traduce prin distorsionări ale modelelor de business actuale, care vor conduce la o nevoie permanentă de noi seturi de aptitudini. În paralel, acest lucru va solicita eforturi concentrate pentru adaptare.

Expertul Klaus Schwab şi-a exprimat temerea că organizaţiile s-ar putea să nu facă faţă procesului de adaptare. Guvernele s-ar putea ca şi ele, din poziţia lor, să nu poată angaja sau reglementa noile tehnologii pentru a profita la maximum de beneficiile acestora. Transferul de putere va genera noi şi importante preocupări privind siguranţa, inechitatea s-ar putea accentua, iar societatea s-ar putea fragmenta. 

Atunci când este comparat cu precedentele revoluţii industriale, acest al patrulea val de schimbare evoluează mai degrabă la un nivel exponenţial decât linear. 

În plus, aduce modificări masive aproape în fiecare sector de industrie din fiecare ţară. Întinderea şi profunzimea acestor schimbări prognozează transformarea integrală a sistemelor de producţie, a managementului, dar şi a modului de guvernare. 

Revoluţia poate amplifica fenomenul inechităţii sociale, în special prin potenţialul său de a perturba echilibrul de pe piaţa muncii. 

Ca o consecinţă, unii analişti sunt de părere că în viitor talentul, mai mult decât capitalul va deveni un factor esenţial al procesului de producţie. 

Asta va aduce o ascensiune a unei pieţe de muncă din ce în ce mai segregate în categorii de tipul „aptitudini puţine/bani puţini“ şi „specializări multiple/bani mai mulţi“, iar asta va duce la rândul său la accentuarea tensiunilor sociale. 

Tehnologia este, aşadar, unul dintre motivele principale pentru care veniturile au stagnat sau chiar s-au diminuat pentru majoritatea populaţiei din state cu surse de venit mari. Cererea de personal supercalificat s-a intensificat, în timp ce angajaţii cu un nivel de bază al educaţiei s-a diminuat. 

Rezultatul este o piaţă a muncii cu o puternică cerere la ambele extremităţi, însă cu goluri în segmentul de mijloc. 

Trenduri de angajare pentru un parcurs profesional de succes

Domeniul informaticii şi matematicii se aşteptat să înregistreze un avânt mare centrat pe analizele de date, dar şi pe dezvoltarea de software şi aplicaţii. 

Însă nu doar industria de IT&C se va dezvolta, ci şi o gamă largă de sectoare dintre care putem enumera: 

  • Sistemul serviciilor financiare şi de investiţii
  • Media
  • Divertismentul şi Informaţia
  • Mobilitatea şi serviciile profesionale

Puterea computaţională şi analizele de Big Data constituie un conductor important al generării de noi locuri de muncă, totul ca un rezultat al transformării digitale la nivel global. 

Viitorul arată bine pentru cei care îşi doresc să devină analişti de date sau reprezentanţi de vânzări. Asta deoarece din toată disfuncţionalitatea generată, competiţia pentru talente în IT, matematică, arhitectură, inginerie şi alte domenii strategice va deveni feroce. Angajatorii vor fi nevoiţi să prioritizeze modalitatea prin care îşi asigură resursa umană valoroasă. 

Câştigă avans încă din timpul interviului de angajare

După absolvire, poate fi dificil să te faci remarcat în mulţimea de candidaţi în căutarea unui loc de muncă. Lipsa de experienţă, la fel ca şi competiţia acerbă, îngreunează de cele mai multe ori procesul de obţinere a unui loc de muncă. 

O mişcare inteligentă ar fi să investeşti un pic mai mult în dezvoltarea aptitudinilor tale profesionale, astfel încât angajatorii să nu te poată ignora.

Jademy, prin parteneriatul cu Oracle University îţi pune la dispoziţie o gamă diversă de cursuri care te pot ajuta să dobândeşti cunoştinţele de care ai nevoie pentru a ieşi în evidenţă atunci când candidezi pentru un post. 

Chiar dacă eşti deja absolvent de studii superioare, nu strică să ai o specializare în plus, mai ales dacă aceasta este în domeniul digital, atât de căutat în zilele noastre. 

Amestecul de cunoştinţe teoretice obţinute din facultate cu noţiunile practice pe care cursurile noastre le oferă s-a dovedit, în repetate rânduri, eficient pentru a solidifica parcursul profesional al unei persoane. 

Aproximativ 500.000 de companii din 145 de ţări beneficiază deja de utilizarea tehnologiilor Oracle. Dacă te vei decide să investeşti în dezvoltarea aptitudinilor de care este nevoie pentru a opera aceste tehnologii, îţi vei conferi singur puterea de a obţine aproape orice post îţi doreşti. 

Orice pasionat de domeniul bazelor de date sau de programarea Java ar trebui să acorde o şansă cursurilor practice Oracle ţinute de Jademy. Volumul de cunoştinţe aplicate pe care îl punem la dispoziţie variază de la aplicaţii cloud, servicii de platformă sau chiar sisteme preintegrate.

Asta înseamnă că ai la dispoziţie numeroase tehnologii despre care să înveţi şi la fel de multe cursuri din care să alegi. Cu cât înveţi mai mult şi cu cât mai multe certificări Oracle dobândeşti, cu atât mai mult ţi se lărgeşte orizontul oportunităţilor profesionale. Ai astfel şansa de a lucra pentru oricare dintre cei peste 420.000 de clienţi Oracle din întreaga lume. 

Dacă ai parcurs deja lista noastră de oferte de cursuri şi nu ştii pe care s-o alegi, te invităm pe la noi, să ne cunoşti şi să evaluăm împreună nivelul tău de cunoştinţe pentru a şti exact în ce categorie te încadrezi: începător, mediu sau avansat. 

Alege tehnologiile Oracle pentru a face primii paşi într-o carieră ofertantă. Asigură-te că viitorul tău arată bine!

Pentru mai multe informaţii legate de Programul pentru Dezvoltarea Resursei Umane sau despre cursurile certificate Oracle, accesează acest link.

Autor: Alexandra Georgescu – Manager de program la Oracle University