Inapoi la toate articolele

De ce coding bootcamp?

2015-10-25_1318

Coding bootcamp este un instrument care, datorită eficienței sale, are din ce în ce mai mulți adepți, atât în rândul cursanților aflați în căutarea unui job, cât și a companiilor care își doresc specialiști în programare.   Cea mai recentă veste în acest sens vine din partea gigantului Google, care a inițiat pentru prima dată în istoria sa cursuri de instruire pentru un produs propriu. Este vorba de Android, aflat în continuă creștere, dar care se confruntă cu o lipsă acută de specialiști, după cum a precizat chiar directorul executiv Google, Jake Schwartz.   Motivele pentru care diferite companii, mai mici sau mai mari, aleg să inițieze un astfel de bootamp sunt, în majoritatea cazurilor, aceleași:

  • Există un deficit de specialiști pe piața muncii
  • Universităților le ia ani de zile pentru a-i forma
  • La finalul studiilor, cunoștințele acumulate sunt de multe ori depășite de nevoile pieței
  • Integrarea în cadrul unei companii devine anevoioasă (este nevoie de cursuri suplimentare de instruire și specializare)

Avantajele unui coding bootcamp, pe de altă parte, se regăsesc mai ales în motivele pentru care cursanții aleg acest tip de instruire:

  • Este o cale rapidă și relativ scăzută în ceea ce privește costurile, spre un domeniu care se extinde într-un rimt accelerat și oferă joburi bine plătite
  • Față de cursurile online, bootcamp-ul asigură natura umană a unei săli de curs, unde cunoștințele teoretice sunt aplicate în practică, cu sprijinul instructorilor
  • Spre diferență față de facultate, la finalul studiilor, șansele de angajare sunt de 90%*

Și lista nu se oprește aici. În articolul următor vă vom povesti ce are Java Boot Camp special și ce poate face pentru cariera oricăruia dintre voi.

 

*90% dintre absolvenții Jademy au obținut un loc de muncă după participarea la Java Boot Camp.