Inapoi la toate articolele

Cine construiește succesul absolvenților Jademy

Ne mândrim cu faptul că 90% dintre studenții noștri își găsesc un loc de muncă după finalizarea cursurilor, însă împărțim – bucuroși – această satisfacție a reușitei cu partenerii noști. Ei sunt cei care duc munca instructorilor Jademy un pas mai departe iar pe absolvenți, un pas mai aproape de jobul dorit.

Cu toții știm că informația înseamnă putere, însă dacă rămâne anonimă, potențialul ei se risipește. La fel s-ar intâmpla și cu toate cunoștințele acumulate la Java Bootcamp, dacă scopul final – obținerea unui job în IT – nu ar fi atins. Aici, la Jademy, ne gândim la viitorul studenților noștri, dincolo de succesul absolvirii cursului: noi chiar vrem să îi vedem la treabă! Tocmai din acest motiv, am adus alături de noi, pe de o parte, AIMS - una dintre cele mai longevive agenții de recrutare, consultanță și training din România, iar pe de alta, pe Cristian Nicolae, unul dintre cei mai de succes speakeri motivaționali din țară.

image001

Și începem cu pași mici, dar extrem de importanți: redactarea CV-ului – o misiune deloc ușoară, dar la care o avem alături pe Dana Bradovinschi, consultant AIMS, care ne oferă tips&tricks referitoare la conținut.

După CV urmează însă o parte de multe ori terifiantă pentru candidați: Interviul; tot de la Dana aflăm care sunt întrebările standard de evaluare, precum și care sunt cele mai frecvente, dar nu numai: consultantul AIMS oferă consiliere psihologică pentru interviu și prezintă tehnici pentru o prezentare impecabilă în fața angajatorului. Cireașa de pe tort o reprezintă o scurtă incursiune în codul de best practices ale industriei de recrutare, când studenții noștri află inside tricks care le ridică moralul și îi ajută să își stabilească o strategie proprie.

În scenă intră apoi Cristian Nicolae care, fiind speaker certificat John Maxwell și antreprenor IT la rândul său, reușește să transmită de fiecare dată mesajul de care absolvenții noștri au nevoie. Eliberați de entuziasmul cursurilor și adesea copleșiți de provocarea găsirii unui job, alumnii Jademy au în Cristian un aliat prețios: un „agent dublu”, care cunoaște din interior provocările industriei IT din România, prin intermediul firmei pe care o conduce, și care, în același timp, stă de partea plină de succes a numeroaselor instituții în numele cărora a inspirat și motivat mii de oameni. Tocmai datorită acestei îmbinări de factori, Cristian reușește să ofere absolvenților noștri un pachet valoros de informații, care este util nu doar în încercarea imediată de a găsi un job, dar care dă tonul unei cariere performante, echilibrate și împlinite pentru fiecare dintre ei.

Partenerii Jademy - Cristian Nicolae

Jademy vrea să dea share la o parte dintre aceste cunoștințe pe care le-a învățat de la AIMS și Cristian Nicolae, așa că vă promite un articol următor cu sfaturi pe care și voi le puteți folosi în redactarea propriului CV și recomandări pentru profilul personal pe LinkedIn. Vom dezvolta și subiecte referitoare la procesul de recrutare în general, care sperăm să vină în ajutorul celor care, la fel ca absolvenții noștri, sunt parte a acestui proces, până în momentul fericit al obținerii jobului.