Inapoi la toate articolele

Cinci motive să urmezi un curs de pregătire profesională certificat Oracle

Jonglezi deja cu ideea de a investi într-un curs de training în IT, însă nu eşti convins încă dacă aşa ceva merită banii? Noi ţi-am pregătit o listă cu cinci motive solide pentru care merită, într-adevăr, să investeşti  într-un curs de pregătire profesională garantat de Oracle University . 

1.    Tehnologia se schimbă cu rapiditate

Ne-am obişnuit deja cu ideea că, pe zi ce trece, singura constantă despre care putem vorbi în privinţa tehnologiei este schimbarea. Odată la un an sau cel mult un an şi jumătate, computerele îşi dublează capacitatea, iar tehnologia informaţiei este obligată să ţină pasul, după cum o arată un raport al The Emerging Future. Pentru a fi mereu la curent cu aceste schimbări este nevoie de învăţare practică, de cursuri de perfecţionare aplicate unde se predă exact materia de care ai nevoie la locul de muncă (insert testimonial Alex Mocioi).

2.     Certificarea Oracle te pune în valoare

Obţinerea unei certificări profesionale nu face treaba în locul tău, însă, cu siguranţă, este o dovadă a faptului că eşti dispus să înveţi, să-ţi îmbunătăţeşti aptitudinile şi să fii mereu la curent cu noutăţile tehnologice din domeniul în care activezi. Potenţialii angajatori văd că te-ai străduit, că ţi-ai sacrificat timpul pentru a obţine Certificarea Oracle, iar acest lucru garantează pentru devotamentul tău profesional continuu pentru a-ţi depăşi limitele şi pentru a deveni din ce în ce mai bun. Aceste calităţi sunt atractive la un candidat pentru un loc de muncă, mai ales când mai sunt şi alţii la rând care vor să obţină acelaşi job.

3.    Cu pregătirea On Demand înveţi oricând, oriunde

Dacă şi tu eşti prea ocupat să urmezi un curs obişnuit de pregătire profesională, asta nu înseamnă că nu poţi să-ţi îmbunătăţeşti aptitudinile de lucru prin alte metode cel puţin la fel de eficiente.

Oracle University a gândit cursul de pregătire On Demand tocmai pentru persoanelemult prea ocupate. Pe scurt, este şansa pe care o căutai de a avea la dispoziţie o alternativă de învăţare disponibilă 24 de ore, şapte zile din şapte, pe care o poţi accesa de oriunde şi oricând ai timp. Poţi face pauze, poţi relua ce nu ai înţeles, poţi trece mai departe cu funcţia fast-forward acolo unde simţi că materia îţi este deja cunoscută, iar toate acestea sunt disponibile de la birou sau chiar la tine acasă. 

4.    Învăţarea continuă îţi ţine creierul „în priză“ şi îţi îmbunătăţeşte sănătatea

Studiile neurologice au demonstrat deja în nenumărate rânduri că învăţarea periodică de lucruri noi îmbunătăţeşte activitatea cerebrală şi previne apariţia demenţei la vârste înaintate.  Jademy şi Oracle îţi propun să-ţi ţii creierul în priză provocându-l să înveţe noţiunile unei ştiinţe exacte aşa cum este informatica... programarea, ca să fim exacţi. Cu cât creierul tău face mai multe sinapse, cu atât întregul tău sistem neurologic va funcţiona mai eficient, susţine expertul în psihologie cognitivă Scott Barry Kaufman. 

În timp, creierul tău îţi va fi recunoscător că ai avut grijă de el!

5.    Învăţarea de noi noţiuni îţi consolidează siguranţa locului de muncă

Vei spune că în capitalism niciun loc de muncă nu prea e 100% sigur, însă există cu siguranţă lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi consolida poziţia profesională, iar învăţarea continuă şi dezvoltarea de noi aptitudini sunt doar câteva dintre ele. 

De fapt, 80% din deţinătorii de Certificări Oracle pot spune că, după ce au urmat cursul, fie au obţinut salarii mai mari, fie chiar au fost promovaţi la locul de muncă. Unii dintre ei spun chiar că certificarea le-a oferit oportunităţi de schimbare în bine a carierei de până atunci.

Acestea sunt şi obiectele pe care Jademy le urmăreşte prin parteneriatul cu Oracle. Ne dorim să oferim cursanţilor noştri şansa unui viitor profesional mai bun. Şi credem că deja suntem pe drumul potrivit.

Dacă şi tu vrei să devii un IT-ist mai bun şi să lupţi cu cele mai bune arme în bătălia aprinsă de pe piaţa muncii, aruncă un ochi pe oferta noastră de cursuri certificate Oracle şi alege varianta optimă pentru tine! 

Autor: Breanne Cooley