Inapoi la toate articolele

Ce pași trebuie să urmezi pentru a fi eligibil pentru cursul Java Bootcamp

Auzim din ce în ce mai des despre deficitul de specialiști de pe piața IT din România. Companiile au nevoie de programatori, iar facultățile de profil nu pot egala această cerere deoarece diferența este prea mare între cerere și ofertă. Dat fiind acest context, Jademy s-a orientat spre organizarea de cursuri în vederea instruirii limbajului de programare Java. Java Coding Bootcamp este un program intensiv și accelerat care durează 16 săptămâni. Rezultatele deosebite ale absolvenților acestui program se datorează faptului că pe tot parcursul cursului se pune foarte mare accent pe partea practică, adițional celei teoretice. Pentru a avea acces la aceste cursuri, potențialii cursanți trebuie să treacă printr-un proces de selecție.

În ce constă procesul de selecție la Jademy?

1

  1. Trimite-ne CV-ul tău. Poate nu ai scris niciodată o linie de cod și nu ai niciun alt fel de experiență în domeniu. Acest lucru te sperie deși îți dorești să înveți programare. Oare îmi va plăcea? Oare mă voi descurca? Nu ești nici primul nici ultimul potențial cursant care își pune astfel de întrebări. Am însă vești bune pentru tine! Cunoștințele tehnice nu constituie un criteriu de eligibilitate. Cursurile Jademy sunt concepute astfel încât să fie accesibile și celor care nu au mai avut niciun fel de tangențe cu programarea. Dacă ești pasionat și îți dorești să înveți programare pentru a-ți construi o carieră în IT sau pur și simplu ca hobby, curaj, nu te lăsa intimidat de lipsa de experiență!

De ce ne interesează CV-ul tău dacă nu îl supunem unui filtru tehnic?

CV-ul unei persoane ne spune multe despre persoana căreia îi aparține. Și când spun acest lucru, nu mă refer doar la cuvintele alese de persoana în cauză pentru a o/il (re)prezenta. CV-ul este un foarte bun prim indicator al setului de skill-uri pe care deținătorul îl posedă. De exemplu, ne putem da seama de cât de organizată este sau nu este o persoană, dacă este atent/ă la detalii etc. Un alt aspect important este nivelul cunoștintelor de limba engleză, este necesar minim nivelul intermediar pentru urmarea cursurilor noastre.  

  1. Vino la interviu! Intră pe pagina de contact Jademy și dacă dai click pe secțiunea Calendar, vei fi redirecționat către o pagină unde vei putea vedea ce zile și intervale orare sunt disponibile pentru programarea unui interviu. Înregistrează-te cu datele personale și vino să ne convingi că poți și mai ales că vrei să devii cursant la Java Coding Bootcamp!

În ce constă interviul?

2

Vrem să aflăm despre experiența și educația ta direct de la tine. Ne interesează foarte tare motivația ta pentru că Java Coding Bootcamp este un curs intensiv care se desfășoară într-un ritm accelerat, este nevoie de multă voință de lucru și studiu individual care să completeze și să ajute la sedimentarea noilor informații. Vom dori să ne povestești câte ceva și în limba engleză pentru a vedea unde te situezi ca nivel de cunoștințe și înțelegere. Atmosfera va fi relaxată și prietenoasă, vrem să te cunoaștem și să vedem dacă suntem pe aceeași pagină. Menționez că suntem deschiși și la abordări mai creative în timpul interviului, dacă ai făcut proiecte de care ești mândru și care au relevanță - fie ea și tangențială- pentru discuția noastră, te încurajăm să ne spui mai multe despre ele!

Ce se întâmplă dacă nu ne convingi că ești motivat?

Uneori, deși candidații la interviu sunt foarte plăcuți și discuția decurge bine, se întamplă ca lucrurile să ‘scârțâie’ când ajungem la capitolul motivație. Dar suntem conștienți că sunt implicați factori precum emoțiile care influențează eficiența cu care se transmit informațiile. Așadar, din dorința de a fi corecți și de a acorda o șansă tuturor, în cazul în care nu ai reușit să ne convingi avem următoarea soluție pentru tine: îți dăm acces la precourse-ul nostru, îți acordăm timpul necesar pentru a-l parcurge, după care te invităm la un interviu tehnic!

Există o testare tehnica eliminatorie?

Nu există o testare eliminatorie propriu-zisă. Deși în trecut foloseam practica testelor de logică susținute în timpul interviului, experiența ne-a învățat că rezultatele acelor teste nu erau suficient de relevante pentru evoluția cursanților pe parcursul Bootcamp-ului. Singurul test de selecție prin care vei trece se susține la o lună de la începerea cursurilor. Testul respectiv se bazează pe materia care s-a predat și  aplicațiile practice care s-au lucrat în clasă. În urma acestui test, în funcție de rezultate, există opțiunea de retragere pentru cursanții care fie nu se descurcă, fie și-au dat seama că nu le place programarea.

Cu cine vei interacționa la interviu?

3

Elena Oglindă este cea care se asigură că informația privind Bootcamp-ul nostru ajunge exact unde trebuie. Elena a studiat Jurnalism și Științele Comunicării, ca apoi să se specializeze pe Digital Marketing. Are o experiență de peste 8 ani atât în Marketing, cât și în Media și Advertising, lucrând ca Marketing Manager pentru 5 ani într-o companie de software, și în companii de Media și Publicitate ca specialist marketing în restul perioadei. La un candidat al Bootcamp-ului îi place să vadă motivație, determinare și multă pasiune.

 

 

4Adela Șandru  este managerul nostru pe Business Development. A urmat Relații Economice Internaționale la ASE și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția Japoneză-Engleză la București. Ulterior a absolvit programul de masterat MIB in cadrul Hult International Business School in Boston,SUA. A petrecut 3 ani în Statele Unite lucrând și interacționând cu oameni de peste 130 de naționalități. Este o fire prietenoasă și curioasă, îi place să întâlnească oameni noi și să le cunoască poveștile.