Inapoi la toate articolele

Ce abilități caută angajatorii

Ca să economisim timp pentru voi, cei care sunteți ocupați cu învățatul și practica pentru un job viitor, am căutat să aflăm care sunt cele mai frecvete cerințe pe care le au angajatorii de la candidați, dar și ce beneficii oferă firmele, odată cu angajarea.

Și pentru ca totul să fie cât mai relevant, am urmărit doar anunțurile pentru poziția de Junior Java Developer, pe cele mai accesate 5 site-uri românești de joburi și recrutare online.

Trecând peste cerințele tehnice, de care ne ocupăm la Java Bootcamp, am aflat că cel mai cerut skill de către angajatori este cunoașterea limbii engleze: de cele mai multe ori, un nivel mediu este suficient (atât vorbit cât și scris), dar unele companii solicită cunoașterea avansată a limbii engleze.

Pe locul doi în topul cerințelor se află capacitatea de a lucra în echipă – acest lucru probabil că nu mai surprinde pe nimeni, cu atât mai puțin pe programatori care știu că, pentru a duce o aplicație de la idee la utilizatorul final, este nevoie adesea de o „armată” de oameni care colaborează în același proiect.

Agenții de recrutare caută developeri care au abilități bune de comunicare, sunt capabili să învețe tehnologii noi, știu să își prioritizeze saricinile și  pot să lucreze eficient chiar și în condiții de stres. Candidatul ideal trebuie de asemenea să fie motivat, atent la detalii, să aibă o atitudine pozitivă, îndreptată spre nevoile clientului și spre rezolvarea problemelor, dar și să fie organizat și capabil să lucreze independent, cu minimul de supervizare.

Unele companii caută chiar și oameni dispuși să călătorească, fie pentru traininguri sau etape de lucru în străinătate, ori în vederea angajării în birouri aflate în afara țării.

Pe de altă parte, în pachetul de beneficii oferite de către angajatori, în capul listei se află serviciile sociale: cele mai frecvente sunt asigurările de sănătate, apoi cele de viață, iar unele firme se ocupă chiar și de planul de pensii al angajaților. Următoarea poziție este ocupată de promisiunile unui salariu atractiv și ale unui sistem de recompensare a performanței la locul de muncă. Nu mai puțin populare decât acestea sunt posibilitatea de a călători în interes de serviciu, de a fi parte dintr-o echipă tânără și dinamică  și de a lucra într-un mediu multinațional motivant.

O mică parte dintre firme oferă chiar și posibilitatea unui program de lucru flexibil, abonamente la săli de sport și își asistă angajații care se mută din altă localitate, în vederea angajării. Mai puțin întâlnite sunt ofertele care conțin în pachetul de beneficii tichete de masă, ore suplimentare plătite, sau servicii bancare preferențiale.

Există însă și unele firme care se mândresc cu o clădiri moderne, dotate cu restaurante cu autoservire, zone de relaxare și gaming - elemente pe care le promovează împreună cu dedicarea lor pentru a menține un echilibru în viața profesională a angajaților sau asistare în dezvoltarea unui plan de carieră.

Și ca o notă amuzantă, există, undeva în România, un birou care oferă „authentic Swiss chocolate from the candy bar” :) Așadar, setați-vă bine prioritățile beneficiilor, de cerințele esențiale se ocupă Jademy – evident, la Bootcamp!