Inapoi la toate articolele

Alternativa sustenabilă pentru sistemul tradițional de învățământ

Deși „teoria” oficială a educației din întreaga lume a omis coding bootcamp-urile din ecuația învățământului, „practica” domeniului IT arată faptul că acestea sunt mecanisme extrem de eficiente în a ridica nivelul ofertei de specialiști la cel al cererii din piața muncii.

Așadar, ce oferă coding bootcamp-urile diferit față de sistemul de învățământ tradițional? Probabil cea mai vizibilă diferență este intervalul de timp investit: cu toții știm că absolvirea unei facultăți de profil durează minim 3 ani pentru nivelul Licență, în vreme participarea la un coding bootcamp-urile durează între 9 și 16 săptămâni. Mai mult, dacă ne uităm la modul în care este structurată informația, vom vedea că în facultăți, o materie este disipată pe parcursul a mai multe luni de zile, cu o „investiție” de 2-6 ore pe săptămână, iar asta se întâmplă în paralel cu alte materii care trebuie la rândul lor însușite. Pe de altă parte, bootcamp-urile concentrează informația în discuție într-un program de 8 ore pe zi, dedicând toate săptămânile de studiu unui singur limbaj de programare.

O altă diferență notabilă o reprezintă dimensiunea practică a cursurilor: în vreme ce în facultăți, orele de laborator sau seminariile practice au loc, de regulă, o dată pe săptămână, bootcamp-ul își organizează întregul circuit în jurul oportunității de a pune în practică informația acumulată; așa se face că aici ponderea teorie-practică ajunge la 50/50, ca să nu mai punem la socoteală „absolvirea” cu o aplicație – evident – practică, activitate ce presupune reunirea tuturor conceptelor teoretice și a exemplelor practice exersate, într-o aplicație 100% funcțională.

Numărul de studenți este un alt factor care diferențiază calitativ cele două feluri de învățare: în vreme ce un număr mare de studenți nu-i va acorda unui profesor universitar șansa de a răspunde tuturor întrebărilor, de a urmări evoluția fiecărui student în parte sau de a oferi feedback individual, activitatea la un coding bootcamp implică întocmai aceste lucruri: instructorii nu doar concentrează informația și o însoțesc cu exemple practice, dar asistă fiecare cursant în parte în procesul de invățare, oferind feedback și chiar suport practic în momente de dificultate tehnică.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg să se înscrie la coding bootcamp-uri este rata de succes a acestora, când vine vorba de angajare. Au fost realizate numeroase statistici în domeniu, care indică faptul că în 4 luni de la terminarea cursului, un procent foarte mare dintre absolvenții de bootcamp își asigură un job în domeniu. Nu cred că trebuie să aducem niciun argument în sprijinul afirmației (confirmată, din păcate, de realitate) că facultățile de profil nu prezintă această rată de succes.

Iar parte a acestei probleme se localizează în incapacitatea facultăților de a-și menține programa la curent cu cele mai noi evoluții din domeniul IT: alcătuirea, aprobarea, adoptarea și implementarea unui  nou curriculum durează luni sau chiar ani de zile, timp în care marile companii vin deja cu schimbări, unele radicale, în tehnologia existentă. Avantajul coding bootcamp-urilor din acest punct de vedere constă în capacitatea de a absorbi și transmite mai departe un concept nou într-un timp relativ scurt: asta înseamnă un aport de specialiști noi pentru companii, într-un timp mult mai scurt decât poate oferi facultatea.

De asemenea, un aspect care nu este prezent în facultăți și nici în scolile profesionale, dar care se regăsește la coding bootcamp este sprijinul pe care cursanții îl primesc în găsirea unui loc de muncă. Variantele sunt nenumărate: cel mai des, companiile oferă sfaturi pentru redactarea CV-ului și prezentarea la interviu, își includ absolvenții într-o bază de date disponibilă unei rețele private de angajatori iar în unele cazuri oferă chiar și cursuri de coaching și consiliere de carieră. Desigur, simpla participare la curs nu asigură un loc de muncă, fiecare cursant trebuie să urmeze procedura clasică de selecție pentru angajare, dar succesul de care vorbeam mai devreme (90% absolvenți angajați) este unul confirmat de realitatea din practică.

Un ultim detaliu demn de menționat, confirmat în statistici americane dar nu și în cele românești, este faptul că absolvenții de coding bootcamp sunt plătiți cu până la 18% mai mult pentru o poziție entry level decât angajații de pe același post, care dețin o diplomă universitară în domeniu.

Cu aceste date, vă lăsăm pe voi să decideți cât de sustenabilă este această alternativă, oferită de coding bootcamp, sistemului tradițional de invățământ.